af Dandaniti Devi Dasi

I de sidste tre numre af Nyt fra Hare Krishna har vi bragt uddrag fra Vaisesika Prabhus bog ”Our Family Business”, der handler om bogdistribution i ISKCON. Her følger en kort omtale af bogen og forfatteren.

I 2016 udgav BBT bogen Our Family Business: The Great Art of Distributing Srila Prabhupadas Books. Bogen fortæller historien om bogdistributionens udvikling i ISKCON gennem de sidste 50 år. Forfatteren Vaisesika Prabhu, der er discipel af Srila Prabhupada, er selv en erfaren bogdistributør og også kendt for at inspirere andre i denne tjeneste og hele tiden finde på nye tidssvarende måder at distribuere bøger på.

I starten af bogen fortæller Vaisesika Prabhu sin egen historie om, hvordan han kom til ISKCON og blev involveret i tjenesten med at distribuere Srila Prabhupadas bøger. Til at begynde med distribuerede de hengivne Back to Godhead-magasiner, da der ikke var nogen bøger at distribuere. Herefter beskrives det, hvordan der kom gang i bogproduktionen og efterfølgende, hvordan de hengivne gradvist fandt på måder at distribuere disse bøger på. Hele historien er krydret med bidrag fra mange forskellige hengivne, der var involveret i disse tjenester på Prabhupadas tid.

I anden del af bogen går Vaisesika i dybden med filosofien og traditionen bag bogdistribution, essentielt set HVORFOR man skal distribuere bøger/vaisnava-litteratur, og hvordan det er blevet gjort i Gaudiya-vaisnava-sampradayaen, den discipelrække, ISKCON tilhører. Her forklares også, hvordan bogdistribution er ”litterær” eller ”skreven kirtana” og en integreret del af yuga-dharma harinama sankirtana – fællessangen af Herrens Hellige Navne.

Den sidste halvdel af bogen forklarer bogdistributionen i meget praktiske termer, herunder vigtigheden af personlig sadhana (solid åndelig praksis) som et solidt fundament for at gøre denne tjeneste. Vaisesika diskuterer forskellige distributionsmetoder, vigtigheden af at organisere, hvilken attitude man skal have, når man distribuerer Srila Prabhupadas bøger, hvordan man beder om penge for bøgerne, hvordan man klæder sig osv. I denne passage taler han blandt andet om ”de fire love for bogdistribution”, der indbefatter 1) stærk sadhana, 2) altid at have bøger tilgængelige, 3) reglen om at ”jo mere man viser (bøgerne), jo mere sælger man” samt 4) vigtigheden af at organisere bogdistribution. Herunder finder man også opskriften på en månedlig sankirtana-festival, hvor alle kan opleve smagen af bogdistributionens nektar.

Bogen er velskrevet, kærlig og historisk interessant og vækker ens slumrende lyst til at gøre noget godt for andre ved at give dem Krishna-bevidst viden. Kort sagt er Our Family Business et must for alle, der allerede gør eller ønsker at gøre denne tjeneste med at distribuere Srila Prabhupadas bøger til andre, samt for alle, der elsker Srila Prabhupada, hans bøger, hans hengivne og hans bevægelse. 🙂

Om forfatteren

Vaisesika Prabhu er født i 1956. Kun 16 år gammel kom han i kontakt med Hare Krishna-bevægelsen via et Back to Godhead-magasin, der blev givet til ham af en ven ((læs evt. de tre sidste numre af Nyt fra Hare Krishna: nr. 8,10 og 11.2018). Han flyttede hurtigt ind i ISKCON-templet i San Francisco med sine forældres velsignelser og har siden haft det som sin hovedtjeneste at distribuere Srila Prabhupadas bøger.

I dag bor han nær ISKCON Silicon Valley (i San Francisco-området) sammen med sin kone Nirakula Devi Dasi, der også er discipel af Srila Prabhupada. Sammen har de været med til at udvikle et stærkt samfund af ISKCON-hengivne, der siges at bestå af ca. 300 familier. Denne menighed er kendt for at have et særligt fokus på læsning og distribution af Prabhupadas bøger samt for at have meget dybe, inspirerende og interaktive forelæsninger.

Vaisesika Prabhu rejser vidt og bredt for at inspirere hengivne verden over i bogdistributionens kunst samt hengiven tjeneste generelt. Han fungerer desuden som indviende guru i ISKCON.

Man kan læse mere om Vaisesika og bogdistribution på Vaisesika Prabhus officielle hjemmeside:

https://www.fanthespark.com/.

Our Family Business (540 sider) kan købes i templet i København eller hos Bhaktivedanta Library Service (Radhadesh, Belgien): https://blservices.com/product/our-family-business-by-vaisesika-dasa/.