Velkommen til dette dobbeltnummer af Nyt fra Hare Krishna. Vi holder sommerferie i juli og springer dermed augustnummeret over, hvorfor dette blad er for både juli og august 2016.

Det betyder, at dette blad dækker en del forskellige begivenheder. Den mest omtalte er 50-året for ISKCON’s stiftelse, der skete den 13. juli 1966 i New York. ISKCON fylder altså 50 år den 13. juli. Eller er det den rigtige dag? Det er det naturligvis, hvis vi følger den vestlige solkalender, men ifølge den vediske kalender, der er en månekalender, er den rigtige dag den 28. juli. Det er således forskelligt, hvornår hengivne har valgt at fejre begivenheden forskellige steder i verden.

Det er under alle omstændigheder en stor dag, uanset hvilken kalender man følger, og vi opfordrer jer alle til at markere jubilæet på en eller anden måde. Find for eksempel sammen med nogle hengivne venner på en af dagene, syng Hare Krishna sammen og læs og hør om Srila Prabhupada og ISKCON i hinandens selskab. Kan det ikke lade sig gøre, så husk i det mindste på dagen og send en stor tak til Srila Prabhupada.

Inde i bladet nævner vi nogle af de ting, der foregår rundt omkring i verden i anledning af ISKCON’s jubilæum. Vi omtaler, hvordan Englands premierminister, David Cameron, har været med til at fejre jubilæet. Vi bringer også en oversættelse af de to digte, som Srila Prabhupada skrev ombord på Jaladuta under sin rejse til Amerika i 1965, og den faste Prabhupada-meditation fortæller denne gang historien om, hvad der faktisk skete, da ISKCON blev stiftet på 26 Second Avenue i New York i juli 1966.

I templet i København markeres dagen den 28. juli med et aftenprogram fra kl. 17. Det falder sammen med, at templet har besøg af en af Srila Prabhupadas tidlige disciple, Narayani Devi Dasi, der vil fortælle om ISKCON igennem 50 år. Mød op, hvis du er i nærheden.

Som omtalt i sidste nummer er der Ratha-yatra i begyndelsen af juli, mere præcist den 2. juli i København, den 3. juli i Malmö, den 4. juli i Göteborg, den 7. juli i Oslo, den 9. juli i Stockholm og den 10. juli i Aalborg. Vi skriver ikke mere om det her. Vi regner med, at alle allerede er informeret og møder op, hvor man har lyst.

August er også en vigtig måned med årets største festival – Sri Krishna Janmastami den 25. august efterfulgt dagen efter af Srila Prabhupadas vyasa-puja eller fremkomstdag den 26. august. Derfor har vi i anledning af Janmastami et billede på forsiden af den lille Krishna, der bæres over Yamuna af Vasudeva, og på side 12 har vi en artikel af Satsvarupa Maharaja, Fantastiske Krishna, og Prabhupada-meditationen på side 7 kan både ses som en optakt til ISKCON’s jubilæum og Srila Prabhupadas vyasa-puja. Se side 23 for lidt flere detaljer om programmet.

To andre festivaldage i denne periode er Srila Bhaktivinoda Thakuras bortgangsdag mandag den 4. juli og Herren Balaramas fremkomstdag torsdag den 18. august.

Der er to bekræftede besøg af to af Srila Prabhupadas disciple i København i juli og august. Narayani Mataji vil være i landet fra den 25. juli til den 2. august og tale morgen og aften hver dag i templet. Narayani Devi er en gammel kending, der har besøgt os fast en gang om året de sidste ti år.

Til gengæld er vores anden gæst, Vaiyasaki Prabhu, ny i Danmark. Men selv om det er hans første besøg her, er han kendt over det meste ISKCON’s verden som en dygtig sanger og kirtana-leder. Fra den 4. til den 11. august kan man møde op til en række dejlige transcendentale musikoplevelser hver aften plus gode lektioner med Vaiyasaki Prabhu.

God sommer. Vi ses igen til september. Ld.