Den 7. juli 2022 døde canadiske Peter Burwash, 77 år gammel. Ud over at være en verdensberømt tennismester, forretningsmand og forfatter til en halv snes bøger om bedre ledelse og personlig udvikling var Peter Burwash også en trofast ven og støtte af ISKCON, efter at han var blevet personligt instrueret af Srila Prabhupada i 1975 på Hawaii.

Peter Burwash vandt 19 internationale tennismesterskaber og grundlagde senere Peter Burwash International, der i 50 år har været verdens største tennisfirma. Ud over det var Peter lærer og lederguru og rejste over hele verden. Han var streng vegetar og afholdende og fik tusindvis af andre professionelle tennisspillere såsom Serena Williams til at blive det samme.

“Peter var en stor mand i enhver henseende,” fortæller Jaya Sri Dasi, der arbejdede for ham fra 2007 til 2019. “Peter var en meget principfast person. Han fortalte mig, at han aldrig nogensinde havde rørt nogen form for rusmiddel. Han røg ikke, han drak ikke, og han bandede ikke engang, og han forlangte, at de professionelle tennisspillere i hans organisation gjorde det samme.”

Peter var en beundrer af Srila Prabhupada, og han støttede undervisningen af bhakti, hengiven tjeneste, på mange måder. Han nævnte ofte, hvordan han havde tilbragt to timer med Prabhupada, der havde opmuntret ham til at opbygge hans forretning samtidig med, at han aldrig gik på kompromis med sine principper. Denne instruktion fulgte Peter hele livet.

Peter Burwash var en dedikeret støtte og ven af Sandipani Muni-skolerne i Vrindavana, som han besøgte sammen med sin familie hvert år 18 år i træk. Han var en hovedkræfterne bag disse skoler, der har givet tusindvis af børn fra fattige familier skolegang og uddannelse plus Krishna-bhakti.

“Peter støttede sine Hare Krishna-venner på mange måder,” bemærker Anuttama Dasa, ISKCON’s kommunikationsminister. “Han var en af hovedtalerne på vores årlige North American Festival of Inspiration i mere end ti år. Han lærte os entusiastisk principperne for tjeneste, og han fremhævede enkle, tidsprøvede værdier, som han havde lært gennem sine mange år i forretningsverdenen og fra sin tid med Srila Prabhupada.”