Af Madhava Puri Dasa

Det er nu næsten fem år siden, at Bhumi og hendes datter Dhenu kom til os i Sydsverige. Det var i slutningen af sommeren 2015, da efteråret var mildt og solrigt.

Ved hjælp af en ven byggede vi (Madhava Puri og Anaghastra) et læskur til Bhumi og hendes unge datter Dhenu med nok plads til også at huse Bhumis forventede kalv.

I december 2015 fik vi dramatisk og uventet en overraskende kalv fra Dhenu. Den smukke hvide kalv fik navnet Malini af Mitravinda, der kom os til hjælp og gav hende flaske og holdt hende varm. En uge senere kælvede Bhumi med to smukke tyrekalve. Tvillingerne fik navnene Dharma og Tilak. Vores hjord var pludselig blevet mere end fordoblet, og vi forstod hurtigt, at vi havde brug for et rigtigt landbrug til alle dyrene.

Bhumis gård (Krishna Farm) blev købt i slutningen af 2016, og både dyrene og deres passere flyttede dertil i foråret 2017. I løbet af vinteren 2019 blev den idealistiske organisation Bhumi’s Friends startet og registreret i Sverige for at involvere flere i pasningen og beskyttelsen af Bhumi og hendes familie.

Meningen med Krishna Farm i Skåne er at give et blivende hjem til gårdens køer og andre dyr, og et af de overordnede formål for gården er at demonstrere og undervise i ikke bare et ikke-voldeligt, men også et harmonisk forhold mellem mennesker og køer og at søge efter måder at have gensidigt gavnlige have- og landbrugspraksisser. I tre år fra 2016-2019 gav Bhumi førsteklasses mælk til alle på gården og til Krishnas hengivne og deres venner i Skåne og København. I løbet af efteråret 2019 reducerede hendes malkning, indtil hun til sidst holdt helt op med at give mælk. For gården er det nu vigtigere end nogensinde at vise, at en ko skal passes og beskyttes, selv når hun ikke giver mælk.

Allerede i foråret 2016 begyndte vi at acceptere frivillige, unge mennesker (volontører), der kom fra hele verden og ønskede at lære om kobeskyttelse (gorakshya), selvforsyning og økologisk gartneri. Volontørerne har været en uvurderlig hjælp i pasningen af dyrene og oprettelsen og driften af gården med dyrereservat, haver og frugtplantage. Vi husker med taknemmelighed volontører som Björn (Sverige), Abdul (Marokko), Stephanie (Frankrig), Costanza (Italien), Mohini (Italien), Burag (Tyrkiet), Aaron (Holland), Flavia (Italien), Jennifer (Tyskland), Florie (Frankrig), Jessica (New Zealand), Janier (Colombia), Robert (Tyskland), Rika (Japan), Jasmine (Schweiz), Clara (Tyskland), Nicholas (Argentina), Dante (Argentina), Rama og Visha (Indien), Jaime (USA) og mange, mange flere af de over 150 volontører, vi indtil nu har haft.

Under Covid-19 pandemien har vi gennemført en temmelig streng social isolering her på gården og bedt vores volontører og gæster gøre det samme. Men når situationen med pandemien klarer op, er det vores plan igen at modtage besøgende. Vi håber snart igen at kunne byde velkommen til alle, der gerne vil besøge Bhumis gård.

Den idealistiske forening Bhumi’s Friends har medlemmer fra både Sverige og Danmark. For nylig havde selskabet sin årlige generalforsamling i København, og en ny bestyrelse blev valgt. Den nye bestyrelse består af Aakriti Engmand-Sood (DK), Eric Eriksson (SE), Emiilia Olausson (SE), Zaza Ujmajuridze (DK), Claus Tranholm Olesen (DK) og Nana Pataraia (DK).

Efter dette møde er det nu selve organisationen Bhumi’s Friends, der har ansvaret for den daglige drift af Bhumis gård og vil også være den officielle vært for nye volontører, der kommer på gården. Den 18. september modtog organisationen et Kvalitetsmærke fra EU-kontoret The European Solidarity Corps med tilladelse til at modtage unge volontører, der bliver betalt af EU.

Hvis I gerne vil have regelmæssig information om køerne og gården, støtte det nye kobeskyttelsesprogram eller blive involveret på andre måder, beder vi jer om at skrive jer op som medlemmer af Bhumi’s Friends. Det kan let gøres ved at sende 108 kr. via MobilePay til Aakriti Sood Engemand på tlf. 7140 1312. Husk at inkludere navn og e-mail-adresse.

Kontingent 108 kr./år. Andre donationer end medlemskontingenter kan også sendes via den samme MobilePay.