Af Madhava Puri Dasa

Gård ligger smukt i hjertet af Skåne, Sveriges sydligste del. Gården er en lille økologisk gård, hvis formål er at skabe et bæredygtigt samfund omkring et enkelt liv og høj tænkning. Enkelt liv betyder for os at bruge principper fra permakultur til dyrkning af vores egne grønsager, frugter, bær og nødder, passe gårdens dyr med kærlighed ifølge principperne for ahimsa (ikke-vold) og goraksya (kobeskyttelse) og opbygge jordbunden med gødning fra dyrene. Vores engagement i naturen og dyrene er baseret på vores tro på, at jorden og livet er hellige, og vi skal nære dem såvel som hinanden og vores forhold til Krishna.

Bhumis Gård kaldes også Krishnagården. Al mælk, mælkeprodukter og andre frugter af vores arbejde på gården ofres med kærlighed til gårdens residerende familie-Deiteter: Sri-Sri Radha-Giridhari, Sri-Sri Gaura-Nitai og Herren Narasimhadeva. Krishnagården blev startet i 2017 af os, Madhava Puri Dasa og Anaghastra Devi Dasi (på billedet sammen med Bhumi), der har været hengivne af Krishna siden 1979 og 1981. Hvorfor gjorde vi det?

Vi har længe set på ideen om varnasrama-dharma som en måde at skabe en ramme for en fredfyldt praktisering af åndeligt liv. For nogle år siden begyndte vi at tænke dybere over Srila Prabhupadas udtalelser som: ”Kernen i varnasrama er kobeskyttelse,” og ”Hver eneste grihastha (gift mand/familie) bør i det mindste have nogle køer.” På det tidspunkt havde vi allerede mange års erfaring med at tage os af store dyr (heste), og vi havde til vores rådighed et stort stykke jord med naturlige engarealer, der havde brug for flere græssende dyr. Vi følte os klar til køer. Vi endte med tre køer og to okser, og efter nogle måneder flyttede hele operationen til vores egen gård – Krishnagården.

I tre år har vi nu haft volontører eller frivillige fra hele verden til at hjælpe med at passe køerne og drive gården. Hver anden uge kommer og går nogle frivillige. Nogle af dem har deltaget i klasser i bhakti-yoga, japa og kirtana, imens andre blot har lært at passe køerne og spise prasadam.

Alle de frivillige har gjort megen værdifuld tjeneste med at etablere Bhumis Gård og har taget ideen om goraksya og de nødvendige praktiske færdigheder med sig. Imidlertid ville det være bedre for dyrene, hvis det var de samme personer, der passede dem i længere tid end bare nogle uger ad gangen eller en måned eller to. Derfor vil vi gerne invitere nogle hengivne eller aspirerende hengivne til at komme og være sammen med os som en del af vores hold. Vi kan tilbyde to slags praktikophold på gården fra tre til seks måneder med mulighed for at forlænge opholdet.

Under opholdet vil man lære:

 • Pasning af køer og heste og landbrug ifølge principperne for goraksya og ahimsa (ingen slagtning, ingen vold, ingen udnyttelse)
 • Permakultur og bæredygtigt landbrug
 • Økologisk holistisk gartneri i drivhuse, køkkenhaver og orangeri
 • Etablering af en permakulturel skovhave
 • Håndmalkning og fremstilling af mælkeprodukter
 • Opførsel og vedligeholdelse af bygninger
 • Vegetarisk madlavning og surdejsbagning med fokus på de indiske og italienske køkkener
 • Sprog som engelsk og svensk
 • Praktisering af bhakti-yoga og vaisnava-filosofi gennem klasser, kirtana og japa i tempelrummet
 • Tage sig af gæster
 • Organisere og opleve en hengiven festival på gården

Arbejdet på gården består af daglige rutiner og forskellige projekter, ca. 30 timer om ugen. De faste rutiner er pasning af køerne og hestene, havearbejde, håndmalkning, madlavning, bagning, henkogning og rengøring. Projekterne inkluderer byggeri, vedligeholdelse af bygninger og træning af dyrene.

Kommende projekter er ombygning af en af vores stalde til et orangeri og godkendt køkken, værksted og potteværksted. Vi har også løbende mindre projekter, som beboerne på gården er velkomne til at foreslå og overse.

Vi søger efter personer, der er ivrige efter at lære, engagerede i køerne, i stand til at kommunikere og videbegærlige. Du skal også være venlig og hensynsfuld over for de andre beboere, gæster og frivillige på gården. Du vil komme til at bo i gode private værelser og få dine grundlæggende behov dækket. Alle måltider på gården laves af køkkenholdet og indtages samlet. Vi betaler ikke løn, men der er mulighed for at være med til at opbygge og være del af en andelsforretning med salg af det overskydende fra gården.

Du er velkommen til at sende din ansøgning i et brev til Madhava Puri Dasa (Eric Eriksson): info@krishnafarm.eu. Adressen er: Bhumis gård, C/O Eriksson, Möllenäsvägen 83-7, 27572 Lövestad, Sverige. Telefon: +46 46 612 00  /  +46 768 233 833.