Søndag den 12. marts 2017 er det igen Gaura Purnima, Sri Caitanya Mahaprabhus fremkomstdag. Mere præcist er det nu 531 år siden, at Sri Krishna fødtes som Caitanya Mahaprabhu under en måneformørkelse i Nadia, Vestbengalen, for at lancere sankirtana-bevægelsen, sangen af Sri Krishnas navne, som den foreskrevne religiøse fremgangsmåde i denne tid, Kali-yuga. Caitanya Mahaprabhu fødtes som søn af Sacimata og Jagannatha Misra og spredte lige fra fødslen indtil sin bortgang 48 år senere ren kærlighed til Krishna til alle, der så Ham.

I anledning af Gaura Purnima er der fest blandt alle Gaudiya-vaisnavaer.

København:

Københavnstemplet indbyder også til fest hele dagen igennem. Har man lyst til at være med fra tidligt om morgenen, er man meget velkommen. Ud over de normale tempelprogrammer bliver der løbende bhajana og læsning om Caitanya Mahaprabhu. Kl. 15:00 starter bhajana efterfulgt kl. 15:45 af foredrag om Caitanya Mahaprabhu med Nikhilananda Prabhu, der er discipel af Srila Prabhupada fra Tyskland. Kl. 16:45 til 17:30 er der en overraskelse, der bliver efterfulgt af abhiseka (ceremoniel badning af Caitanya Mahaprabhu) indtil kl. 19:00. Efter Gaura-aroti bliver der serveret et stort prasadam-festmåltid til ære for Sri Caitanya Mahaprabhu.

Alle er velkomne. Har man lyst til at have en gave med til Gaura-Nitai, bliver dagen så meget mere festlig. Og man er selvfølgelig også velkommen til at hjælpe med til at sponsorere festen, der koster ca. 10.000 kr. i alt at afholde.

Aarhus:

I Aarhus bliver festen afholdt kl. 14.00. Som udgangspunkt bliver det i Krishnahuset, men hold venligst øje med vores facebook side: https://www.facebook.com/groups/krishnahuset/ eller ring på 28880377 for nærmere oplysning.