Fredag den 18. marts er det Gaura Purnima, Herren Sri Caitanya Mahaprabhus fremkomstdag, der sammen med Sri Krishna Janmastami er årets største festivaldag for alle ISKCON’s hengivne.

I år er det 536 år siden, at Herren Sri Krishna fødtes som Caitanya Mahaprabhu i Sridhama Mayapur som søn af Moder Saci og Jagannatha Mishra og begyndte udbredelsen af sankirtana-bevægelsen, der takket være Hans nåde nu spredes mere og mere over hele verden.

I templet i København vil der være fest fra kl. 15 plus et særligt program for Caitanya Mahaprabhu fra tidlig morgen. Mød talstærkt op, for nu er der igen mulighed for det.

”Hvad Upanisaderne beskriver som den upersonlige Brahman er intet andet end udstrålingen fra Hans krop, og Herren, der er kendt som Oversjælen, er intet andet end Hans lokaliserede aspekt. Herren Caitanya er Guddommens Højeste Personlighed, Krishna Selv, der er fuld af seks overdådigheder. Han er den Absolutte Sandhed, og ingen anden sandhed er større end eller lig med Ham.

Må den Højeste Herre, der er kendt som Srimati Saci-devis søn, befinde Sig transcendentalt i dit hjertes inderste kamre. Lysende som udstrålingen af flydende guld er Han af Sin årsagsløse nåde nedsteget i Kalis tid for at skænke, hvad ingen anden inkarnation nogensinde før har givet, nemlig den mest sublime og strålende stemning i hengiven tjenste, stemningen i parforholdets kærlighed.” (Caitanya-caritamrta, Adi 1.3-4)