Sri Gaura Purnima er Sri Caitanya Mahaprabhus lykkebringende fremkomstdag. Sri Caitanya Mahaprabhu eller Gauranga Mahaprabhu er ifølge skrifterne og de store realiserede acaryaer den Højeste Herre, Sri Krishna Selv, der kom for at undervise i vigtigheden af hengivenhed til Krishna gennem fællessang og recitation af Krishnas hellige navne (Hare Krishna-mahamantraet).

Sri Caitanya Mahaprabhu åbenbarede sig i 1486 i Sridhama Mayapur som søn af Sri Jagannatha Mishra and Srimati Sacidevi på Phalguni Purnima, fuldmånedagen i måneden Phalguna (februar-marts). Hans forældre kaldte Ham Nimai, fordi han blev født i Sit fædrene hjem i gårdspladsen under et nimba- eller neem-træ. Andre af Hans navne var Visvambhara og Gaura-Hari.

Gaura Purnima falder i år på den 25. marts. Dagen fejres over hele verden i ISKCON som en af årets to største dage (Sri Krishna Janmastami, Herren Sri Krishnas fremkomstdag, er den anden store dag).

I Københavns ISKCON-tempel er der fest fra tidlig om morgenen med kirtana og klasser, og fra klokken tre starter det store offentlige program og fortsætter indtil klokken 20, hvor der serveres en stor prasadam-fest til ære for Sri Caitanya Mahaprabhu.