– Af Ambarisa Dasa –

I disse år opføres Mayapurs store tempel, som Srila Prabhupada lagde grundstenen til for 40 år siden. Ambarisa Prabhu fortæller, hvad der skete i 2014.

2014 var et stort år for Temple of the Vedic Planetarium (TOVP) i Sridhama Mayapur. Byggeriet skred igen hurtigere frem, end det var berammet til, og blev holdt i gang af en solid fund-raisingkampagne. Hovedkuplen nærmer sig færdiggørelse, og sidekuplerne er under opførelse. Projektet er trådt ind i en ny konstruktionsfase med en ny kontrakt for opførelsen af murstensmurene. Murerarbejdet kommer til at indlede en ny fase af fremskridt i takt med, at byggepladsen gradvist bliver forvandlet til et genkendeligt og massivt tempel.

Opførelsen af hovedalteret skrider også hurtigt frem. I fremtiden vil tusinder af mennesker fra hele verden kunne stå i det enorme tempelrum og synge og danse foran Sri Pancatattva, Sri-Sri Radha-Madhava og Guru-parampara. Samtidig skrider arbejdet på Herren Nrisimhadevas alter frem under Hans egen kuppel ved siden af hovedtempelrummet.

Midtpunktet i tempelkomplekset bliver den store lysekrone, der skal hænge ned fra hovedkuplen i TOVP. Den skal forestille en model af universet, så besøgende får en inspirerende rundvisning til de forskellige områder i den kosmiske skabelse, sådan som de beskrives i Srimad-Bhagavatams femte bog, og som Srila Prabhupada forklarede dem i detaljer i 1976 i et brev til Mr. Dhani.  TOVP’s hold af kunstnere og videnskabsfolk har arbejdet flittigt på at skabe en model af denne lysekrone inden i en model af hovedkuplen, så vi kan se, hvordan planeternes mekanisme kommer til at virke som en udstilling inden i kuppelrummet.

Når det kommer til fund-raising, har vores dygtige hold under ledelse af Radha Jivan Prabhu og Braja Vilas Prabhu rejst verden rundt for at samle ind til projektet med entusiastisk succes. Der er blevet indsamlet 5.000.000 dollars fra hele verden i 2014, hovedsageligt fra seriøse støtter i Sydafrika under ledelse af Bhakti Caitanya Swami såvel som i Mellemøsten. Derudover har vi fået lovning på yderligere 3.500.000 dollars. BBT fortsætter med at støtte projektet rundhåndet år efter år, sådan som Srila Prabhupada ville have det.

Dette år rejste min hustru, Svaha Devi Dasi, og jeg i måneden Karttika til Vrindavana, hvor et aftenprogram blev arrangeret i haverne på MVT’s plæne. Over 200 hengivne deltog inklusive flere sannyasier. Radha Jivan og Braja Vilas Prabhu lancerede den aften ”The Gratitude Platinum, Gold and Silver Coins” for publikum , og den samlede indsamling beløb sig til 1 million dollars. En hengiven fra Doha købte en platinmønt, og Jayasri Devi Dasi fra Sydney købte to platinmønter til 250.000 dollars stykket. Der blev også købt en guldmønt til 108.000 dollars og flere sølvmønter til 11.000 dollars stykket.

Efter Vrindavana rejste vi til Dubai, Bahrain og Doha, hvor vi alene i de hengivnes samfund blev lovet to millioner dollars. Vores ISKCON-forsamling identificerer sig med dette program med en “taknemmelighedsmønt”, og mange ser det muligt at love deltagelse på ét af de tre niveauer. ”Taknemmelighed” refererer til taknemmelighed over for Srila Prabhupada nu, hvor ISKCON’s 50-års jubilæum nærmer sig i 2016. Andre i publikummet bidrog gladeligt med 1.600 dollars for en guldmursten, og på denne måde var vi i stand til få deltagelse fra hengivne i alle kategorier.

Jeg vil også gerne nævne nogle særlige donationer. Devamrita Swami var så venlig at få en af sine disciple til at skænke en million dollars til TOVP-projektet. Vi er særdeles taknemmelige for hans eksemplariske lederskab. Ligeledes har Guru Gauranga fra Sydafrika og Florida givet og lovet langt over en million dollars. Må Srila Prabhupada give ubegrænsede velsignelser for disse og talløse mindre donationer, der driver dette projekt til fuldendelse.

I 2015 vil TOVP-holdet bære ”Herren Nityananda Prabhus hellige sko” til mange af de større templer i verden og bede forsamlingerne om at træde frem for at opfylde Nityananda Prabhus profeti om bygningen af denne adbhut mandir. Rejsen vil gå til Sydøstasien, Australasien, Nordamerika og dele af Europa i den hensigt at forene verdens forsamlinger og sammen ofre dette tempel til Srila Prabhupada som vores fælles taknemmelighed over, at han har givet os ISKCON over de sidste 50 år.

Praghosa Prabhu, vores viceformand, har foreslået at gøre 2015 til “Året for TOVP”. Vi vil fremlægge den ide i Mayapur for at få GBC’s velsignelse. I 2015 ser vi frem til det lykkebringende tidspunkt, hvor vi kan anbringe kailashen og cakraen på toppen af hovedkuplen. Den vil blive lavet af rustfrit stål og betrukket med en guldlignende, reflekterende belægning af titannitrat. Vi beder om at måtte fortsætte med at modtage vaisnavaernes velsignelser og gode ønsker fra hele verden.

Mange tak. Ambarisa Dasa.

 

DSC00255-Edit

Modellen af det store tempelrums kuppel