Food For All, Hare Krishnas berømte prasadam-uddeling i England, har netop modtaget en fornem pris fra Dronning Elisabeth for sit arbejde under coronaepidemien, hvor de hengivne har uddelt gratis prasadam i et hidtil uset omfang.

Queen’s Award for Voluntary Service er den højeste anerkendelse, en velgørende institution kan modtage i England.

I de næste fem år vil dronningens logo kunne ses på organisationens hjemmesider, brevhoveder, biler og centre. Den vil modtage prisen fra dronningens stedfortræder i juli måned, og hvis sikkerhedshensynene tillader det, deltager de hengivne i et haveselskab med Hendes Højhed selv næste marts.

”I begyndelsen af nedlukningen undrede jeg mig over, hvad er det næste, der vil ske. Alt lukkede ned, folk kæmpede for at få deres grundlæggende nødvendigheder, og mine faste frivillige arbejdede nu hjemmefra og kunne ikke skære grønsager,” fortæller Parasurama Dasa, leder af Food For All. ”Men spontant trådte en hær af velmenende frivillige frem for at tilbyde deres tid og talenter, og projektet voksede på en gang. På Valentines dag den 14. februar 2021 havde vi nået en million tallerkener prasada.”

Rock n’ Roll-samfundet har spillet en stor rolle i projektet. 80% af midlerne er kommet fra venlige rockbands som The Libertines, One Direction, The Vibrators, Sex Pistols og Madness. Organisationens præsident, Chrissie Hynde fra The Pretenders, var som altid meget gavmild. Jen fra The Bellestars stod for tre madcentre. Hare Krishna-hengivne arrangerede også for lokale maduddelingscentre mange steder.

”Det smukke ved denne pris er, at det er en pris til hele holdet,” bemærker Parasurama Dasa. ”Mange ældre såvel som mange børn gør vigtige tjenester, og de er alle blevet anerkendt for deres hengivne tjeneste.”

Læs mere om Food For All: https://foodforalluk.com/ 

Parasurama Dasa, leder af Food for All.