I januar 2014 fejres bl.a. følgende:

Locana Dasa Thakura
Fremkomst torsdag den 2.1.2014, bortgang torsdag den 23.1
Locan Dasa Thakura var discipel af Narahari Sarakara Thakura og skrev mange sange på bengalsk om Herren Caitanya. Han skrev også Caitanya-mangala, den ene af de tre kendteste biografier over Herren Caitanyas liv (de to andre er Caitanya-Bhagavata af Vrindavana Dasa Thakura og Caitanya-caritamrta af Krishnadasa Kaviraja Gosvami).

 

Srila Jiva Gosvami
Bortgang fredag den 3.1.
Se Nyt fra Hare Krishna, september 2013.

 

Jagadisa Pandita
Bortgang fredag den 3.1, fremkomst søndag den 12.1
Jagadisa Pandita var en nær ven af Caitanya Mahaprabhus far, Jagannatha Misra. Han fødtes i Gohati som søn af Sri Kamalaksa Bhatta. Jagadisa Panditas far og mor var begge store hengivne. Efter deres bortgang slog Jagadisa Pandita og hans hustru Dukhini Devi sig ned nær Ganges sammen med Jagadisa Panditas yngre broder, Mahesa Pandita, i nærheden af Sri Jagannatha Misra i Mayapur. Da Caitanya  Mahaprabhu tog sannyasa, flyttede Jagadisa Pandita til landsbyen Yasora Grama i Nadia-distriktet. Caitanya  Mahaprabhu gav Jagadisa Pandita ordre til at prædike Krishnas hellige navn i Jagannatha Puri. Med Herren Jagannathas tilladelse bragte han en Deitet af Jagannatha tilbage til Yasora Grama, hvor den blev installeret. Det siges, at Jagadisa Pandita bar Ham på en stok. I dag er den stok, som Jagadisa Pandita bar Jagannatha-Deiteten med, udstillet i Jagannatha-templet i Yasora Grama.

En berømt historie fortæller, hvordan Caitanya Mahaprabhu som lille dreng engang bad om at få den prasada, som Jagadisa og Hiranya Pandita havde lavet på ekadasi, hvor alle vaisnavaer faster fra korn.

Hvert år fulgte Jagadisa Pandita med de bengalske hengivne, når de gik til Puri for at besøge Caitanya Mahaprabhu under Ratha-yatra-festivalen. Han var også til stede under Nityananda Prabhus yoghurt-og-ris-festival i Panihati.

 

Ganga Sagara Mela
Tirsdag den 14.1
Ganga Sagara Mela er en årlig mela, der finder sted på øen Sagara ved Ganges’ udmunding i den Bengalske Bugt og i størrelse kun overgås af Kumbha-mela (se Gauraharis beretning om Kumbha-mela side 6). Festivalen markerer Makara Sankranti, hvor Solen igen bevæger sig nordpå til den nordlige hemisfære. Efter at have badet i Ganges samles pilgrimmene i Kapila Munis tempel, hvor Krishnas inkarnation som Devahutis søn Kapila stadig opholder Sig.

 

Sri Krishna Pusya Abhiseka
Onsdag den 15.1
På fuldmånedagen i måneden Pausa (december/januar) skal man ifølge Hari Bhakti Vilasa bade Deiteten af Sri Krishna i fem pund (2,5 kg) ghee. Skanda Purana (2.2.42) omtaler Sri Krishna pusya abhiseka som en af festivalerne til ære for Herren Jagannatha i Puri og giver en detaljeret beskrivelse af ritualerne for denne festival. Ifølge Skanda Purana var det også på denne dag, at Herren Jagannatha blev installeret i det originale tempel i Puri.

Ifølge Krsna-priya Devi Dasi, en discipel af Srila Prabhupada, omtalte Srila Prabhupada engang denne Krishna Pusya Abhiseka: ”Krishna var som et stykke legetøj i hænderne på gopierne, så en dag bestemte gopierne sig for at udsmykke Ham. Pusya abhisheka betyder en ceremoni, hvor Deiteten dekoreres i overmål med blomster, smykker og tøj. Derefter skal der være en overdådig fest og et optog gennem gaderne, så alle folk kan se, hvor smuk Krishna er.”

 

Ramacandra Kaviraja
Bortgang tirsdag den 21.1
Ramacandra Kaviraja var discipel af Srinivasa Acarya og berømt som en nær ven af Narottama Dasa Thakura.

 

Gopala Bhatta Gosvami
Fremkomst tirsdag den 21.1
Se Nyt fra Hare Krishna, juli 2013.

 

Jayadeva Gosvami
Bortgang onsdag den 22.1
Jayadeva Gosvami levede i Bengalen 300 år før Caitanya Mahaprabhus tid og skrev mange bøger, digte og sange. Han ser ud til at have været den første (måske samtidig med Nimbarkacarya), der skrev indgående om Radha og Krishna og Deres forhold. Specielt berømt er Gita-govinda, et digt om Sri-Sri Radha-Krishnas lege. Gita-Govinda reciteres fortsat dagligt i Jagannatha-templet i Jagannatha Puri, Orissa, og mange andre steder. En anden berømt sang af Jayadeva Gosvami er Dasavatara Stotra, der beskriver ti inkarnationer af Krishna.

Caitanya Mahaprabhu fandt stor glæde i at høre Jayadeva Gosvamis sange, som Han nød i fortrolighed sammen Svarupa Damodara og Ramananda Raya.