Til de mange store sjæle, ISKCON har mistet verden over som følge af Covid-epidemien, skal nu lægges Hans Nåde Pankajanghri Prabhu, der gik bort i Sridhama Mayapur den 4. maj 2021, efter at hans hårde, men forgæves kamp mod sygdommen var blevet fulgt af hengivne verden over.

Pankajanghri Prabhu gjorde tjeneste i Mayapur i to generationer sammen med sin tvillingebror, Jananivasa Prabhu. De to unge engelske mænd blev Srila Prabhupadas disciple i begyndelsen af 1970’erne og slog sig på hans ønske ned i Mayapur, hvor de overtog tilbedelsen af Deiteterne, Sri-Sri Radha-Madhava og senere også Herren Nrsimhadeva. Under deres ledelse nåede Deitets-tilbedelsen op til den højeste standard noget sted i ISKCON.

Med deres 50 års uafbrudte og trofaste tjeneste er de to brødre blevet berømte verden over som skoleeksempler på hengiven tjeneste, hvorfor tabet af Pankajanghri Prabhu er gået verden rundt. GBC’s forretningsudvalg udsendte da også straks et officielt mindebrev til ære for Pankajanghri Prabhu. 

Officielt afskedsbrev fra GBC

Kære hengivne.

Modtag vores dybeste respekt. Al ære til Srila Prabhupada.

Hans nåde Pankajanghri Prabhu, ISKCON’s mest elskede pujari for Herren Nrsimhadeva, er gået bort fra denne verden i Sri Dhama Mayapur.

Efter i 1973 at have sluttet sig til ISKCON i kølvandet på hans tvillingebroder, Hans Nåde Jananivasa Prabhu, helligede de to brødre deres liv til at tjene Deiteterne i ISKCON’s Internationale Hovedkvarter i Herren Caitanyas guddommelige bolig, Sri Mayapur.

Pankajanghri Prabhu tjente ikke blot Herren, men også hengivne verden over, der ville vende sig til ham i tider af nød og tigge ham om at frembære deres hjerters bønner til Herren Nrsimhadevas fødder. Enhver hengiven, der har besøgt Mayapur Dhama, vil bevare et kærligt billede af Pankajanghri Prabhu på Nrsimhadevas alter, hvor han ofrede bønner og puja på vegne af de hengivne og derefter tilbød Herrens mahaprasadam til de hengivne.

Mange af os var imidlertid ikke klar over, at i baggrunden ledede Pankajanghri Prabhu også i mange år pujari-departementet og sikrede, at tjenesten til Deiteterne fortsætter korrekt til højeste standard samtidig med, at den blev udvidet og fordybet eksponentielt. Vi står alle i gæld til Pankajanghri Prabhu for den store inspiration, vi får fra de smukke darsanaer og festivaler, der kun kan opleves i Sri Dhama Mayapur.

Pankajanghri Prabhu begunstigede også de hengivne med ugentlige klasser over Srimad-Bhagavatam og Caitanya-caritamrita. Han var en af grundlæggerne og inspiratorerne til Mayapur Academy, en international skole i brahminsk træning, hvor han underviste hundredvis af elever i den rette mentalitet og metode i Deitetstilbedelse, sådan som han var blevet instrueret til det af Srila Prabhupada.

Ud over 50 års trofast tjeneste som pujari, leder, taler og lærer var Pankajanghri Prabhu også en afholdt bror, onkel og ven både i Mayapur-samfundet og ISKCON verden over. I dag er en hjerteskærende dag for generationer af Mayapurs hengivne, der voksede op under den omsorgsfulde beskyttelse af sådan en kærlig og jovial onkel.

Det er så afgjort svært at finde en personlighed med en sådan kombination af helligelse, ydmyghed, jovialitet og hensynsfuldhed. Som Srila Prabhupada selv bemærkede i 1976: “De to brøde Pankajanghri og Jananivasa – der er ingen sammenligning.”

Vi slutter os til den verdensomspændende familie af vaisnavaer, specielt HN Jananivasa Prabhu og Mayapur-samfundet, i sorgen over tabet af en elsket gudsbroder og ven, imens vi samtidigt er taknemmelige over Sri Nrsimhadevas barmhjertighed for så venligt at have bragt Sin kære tjener hjem til Sri Dhama Mayapur til en gloriøs bortgang, der sømmer sig for en dedikeret hengiven som Pankajanghri Prabhu.

Hare Krsna,

Jeres tjenere, Bhakti Caitanya Swami, Bhanu Swami og Revati Raman Dasa.