Den 14. maj 2019 gik en af den danske yatras hengivne fra 1980’erne, Parajnana Prabhu, bort omgivet af hengivne og sang af Hare Krishna. Nandapriya Prabhu skriver om Parajnana på side 14, og fra Nyt fra Hare Krishna sendes et stort tak for den tjeneste, han gjorde igennem årene.

To serier begynder i dette nummer. På side 17 fortæller Lalita-Gopinatha Devi Dasi om sit liv, og hvordan hun først lærte Krishnas hengivne i Australien at kende. Hun har lovet artikler om dette til de næste 3-4 numre af Nyt fra Hare Krishna.

På side 13 bringes første del af en serie om psykologi – Vedisk psykologi eller Vedanta psykologi – som blev trykt i Nyt fra Hare Krishna i 2007. Dengang blev serien ikke gjort færdig, så derfor bringer vi igen de første dele af serien over de næste numre, hvorefter en eller to afsluttende artikler kommer til at runde serien af.

Srila Prabhupada forklarer denne gang på side 3, hvordan alle kan se Gud, hvis man udvikler de rette kvalifikationer, på side seks er der en virkelig interessant artikel af Sadaputa om de vediske skrifters alder (forsidebilledet er en association denne artikel), og på side 10 kan man læse en kronik, som Gaura Nitai fra København fik optaget i Kristeligt Dagblad. Som afslutning kan man nyde de syltede lækkerier og pickles, som Visakha Devi skriver om på køkkensiden (side 20). Ld.