Ifølge Ayurveda fungerer det bedst at tage morgensolen på ryggen og nakken i en halv til en hel times tid. Morgensolen varer til omkring en 10–11 stykker. Alle kroppens nervecentre er samlede i nakken lige over rygsøjlen og får gavn af morgensolens energi.

Det siges, at morgensolen giver kroppen energi og velvære. Eftermiddagssolen dræner derimod kroppen for energi.

Det er bestemt ikke sundt at ligge på stranden og solbade, som folk gør nu om dage. Solcremer gør det heller ikke bedre. Man kan jo sige sig selv, at det ikke er godt at brænde alle mulige kemikalier ind i huden.

Det bedste, man kan gøre for sin hud, hvis man insisterer på at solbade, er at smøre sig med ren aloevera-salve, både før og efter. Det er selvfølgelig en lidt dyr affære, for den 98% rene aloevera-salve, de sælger i Matas, er meget dyr.

I Indien er nat og dag lige lange fra 6 morgen til 6 aften. Der er måske en times forskel på sommer og vinter, så jeg ved ikke, om det helt kan oversættes til Skandinavien med de store forskelle på dagene i sommer og vinter. Desuden er der ofte lidt sol i Danmark, så man må benytte sig af den, når den er der, for Solen tilfører kroppen vigtig D-vitamin. De mange dage uden sol i Danmark er en af årsagerne til, at depressioner er udbredte i de områder.

Hvorom alting er, er morgensol taget på ryggen og nakken godt for kroppen, idet den tilfører kroppen energi, og eftermiddagssolen er dårlig for kroppen, da den fjerner energi fra kroppen. Det siges endda i den vediske tradition, at det forkorter ens livslængde se en solnedgang, og at se en solopgang forlænger den. Bogstaveligt forstået forkorter en solnedgang ens liv med én dag, så den er god nok.

Krishna siger: ”O vinder af rigdomme (Arjuna), der findes ingen sandhed højere end Mig. Alting hviler på Mig som perler på en snor.” (Bg. 7.7)

”O Kuntis søn, Jeg er vandets smag. Jeg er Solens og Månens lys såvel om stavelsen OM i de vediske mantraer. Jeg er lyden i æteren, og Jeg er evnen i mennesket.” (Bg.7.8)