– Af Mina Sharma –

Bhaktivedanta Manor markerede starten på et nyt kapitel i sin historie fredag den 10. juni, da hjørnestensceremonien for det længe ventede Haveli-hus blev ledt af Englands premierminister David Cameron. Ceremonien var en del af Bhaktivedanta Manors ofringer i afholdelsen af ISKCON’s 50-års jubilæum, som Cameron helhjertet lykønskede ISKCON med ved at prise Srila Prabhupada for hans skabelse af en ”global mission”.

En reception med over 300 mennesker inklusive parlamentssekretær Shailesh Vara, hengivne og mæcener blev afholdt i et stort telt på stedet, hvor den nye Shree Krishna Haveli skal bygges. Bhakti Caru Swami, Radhanatha Swami, Sivarama Swami og Praghosa Dasa var også blandt deltagerne.

Efter at være blevet vist tempelrummet og Deiteterne af Sri-Sri Radha-Gokulananda fortsatte premierministeren med at give Deiteten af Srila Prabhupada en blomsterkrans og udtalte: ”Hvis han blot havde levet til at se, hvad Bhaktivedanta Manor er blevet til: et imiteret Tudor landsted, der blev doneret af en beatle, gør nu tjeneste som centrum for tilbedelse, festligheder og uselviskhed.”

Premierministeren lykønskede også ISKCON med dets 50-års dag og spøgte med, at han selv fejrer sin 50-års fødselsdag i år. Han fortsatte med at sige: ”Jeg ser på det, I har gjort i de sidste 50 år, og jeg tænker på, hvor meget I kan præstere i de næste 50. Ja, det næste halve århundrede begynder lige nu, hvor vi påbegynder opførelsen af den nye Krishna Haveli, og jeg er lykkelig over at stikke det første redskab i jorden.”

MP Shailesh Vara roste premierministeren for at være pioner for udtrykket ’britisk inder’ og for at have skabt bedre handelsforbindelser med Indien. Han bemærkede: ”Premierministeren har besøgt Indien flere gange end noget andet land og tog den største handelsdelegation med dertil… denne premierminister er interesseret i et åbent moderne England.”

Srutidharma Dasa, Bhaktivedanta Manors tempelpræsident, takkede premierministeren for hans deltagelse og talte om vigtigheden af Haveli-huset og behovet for at ”udbrede åndelige værdier som tolerance, godhed… vi på Bhaktivedanta Manor sigter efter give disse principper konkret form generelt.”

Med henvisning til Haveli-huset bemærkede den daglige leder af Bhaktivedanta Manor, Gauri Dasa: ”Dette er et historisk tidspunkt for Bhaktivedanta Manor. Haveli-huset opfylder templets behov, respekterer den lokale landsbys bekymringer og fik fuld støtte fra Hertsmere Council. Det er en stor ære, at premierministeren har taget det første spadestik i jorden.”