Af Jayanta Govinda Dasa

Det er efterår i Danmark. De sidste otte år har jeg forsøgt at vænne mig til det danske vejr. Efter hver dejlig sommer er der en ting, jeg virkelig glæder mig til, og som gør efteråret til min yndlingsårstid. Måneden Karttika eller Damodara falder om efteråret og fylder mig med masser af inspiration til at besøge hengivne og folks hjem for at afholde Damodara-programmer. Det er helt sikkert min bedste måned.

Da jeg kom til Danmark i 2011 fra London, hvor jeg var del af en kæmpeforsamling af hengivne, plejede Damodara-måneden at være et travlt maraton. Vi ville have 3-4 Damodara-aratier hver eneste dag i 30 dage.

For mig var den mest inspirerende ting, da jeg første gang hørte om måneden Damodara, hvordan det er en mere kraftfuld og særlig måned, hvor alt åndeligt man gør, selv en lille åndelig aktivitet, mangedobles hundreder og tusinder af gange. Det er ligesom julemåneden, hvor alle forretningerne har særlige tilbud for at tiltrække flere kunder, så de kan komme ind i vanen med at handle mere.

Således er måneden Damodara en særlig bonusmåned! Denne bonus er forskellig fra de mange normale tilbud, vi hele tiden får hver dag. Det er et tilbud fra den Højeste Herre Selv. I Padma Purana nævnes det, at måneden Karttika er Herren Krishnas yndlingsmåned. Hengiven tjeneste, der gøres i denne hellige måned, belønner én med talrige fordele. Dette får de hengivne til at gøre noget ekstra i denne måned. Mange tager løfter om at øge deres japa (recitationen af Hare Krishna-mahamantraet) eller reducere deres materielle behov i hele måneden. På den måde forsøger de at koncentrere sig mere om at huske på Herren Krishna.

Sri Hari-bhakti-vilasa (2.16.198) omtaler det således: “I måneden Karttika bør man tilbede Herren Damodara og dagligt synge bønnen Damodara-astakam, der blev talt af vismanden Satyavrata og tiltrækker Herren Damodara.”

I Skanda Purana står der: “O bedste blandt tilhængere af religion, en person, der ikke følger løftet Karttika-vrata, er en synder. Han er som en morder. En person, der giver i velgørenhed til brahmanaerne ti millioner køer, der alle giver mælk og alle er mødre til nye kalve, opnår ikke en sekstendedel af den fromme gavn, man opnår ved at stille en lampe på taget af Herren Krishnas tempel.”

De sidste otte har vi hvert år gjort Damodara-måneden til et yajna (offer). Hvert år er antallet af hjemmeprogrammer blevet flere og flere. Sidste år lavede omkring 2.000 mennesker Damodara-arati hjemme hos sig selv eller til fælles programmer. Alle får en mulighed for at vise deres inderlige kærlighed og hengivenhed til Herren ved at invitere til hjemmeprogrammer og ofre ghee-lamper og synge foran Ham. Vi opfordrer derfor igen i år jer alle til at indbyde Herren Damodara til jeres hjem. Vi har et hold af hengivne, der er meget inspirerede til at komme hjem til jer i måneden Damodara, der løber fra den 14. oktober til den 12. november.

For mere information er I altid velkomne til at kontakte mig (tlf. 5184 5382 eller email: anumulajagan@gmail.com) eller en hvilken som helst tempelhengiven.

Hare Krishna, Jayanta Govinda Dasa.