Hare Krishna eller ISKCON i Danmark er ikke på finansloven og modtager ingen former for offentlig støtte. Alle Hare Krishnas aktiviteter finansieres udelukkende gennem frivillig hengiven tjeneste og frivillige donationer, der alle går ubeskåret til Hare Krishnas arbejde i Danmark såsom:

  • Driften af templet i København
  • Ratha-yatra, Krishna Janmastami og andre store offentlige festivaler
  • Udbredelse af vedisk kultur og sanatana-dharma
  • Radio Krishna i København og Aarhus
  • Udgivelse af Nyt fra Hare Krishna
  • Oversættelse og udgivelse af vedisk litteratur og uddeling af bøger til skoler, biblioteker, hospitaler, fængsler mm.
  • Foredrag for mange tusinde skoleelever og studerende hvert år
  • ISKCONs landbrugssamfund og beskyttelse af køer

Alt dette kan lade sig gøre på grund af manges opbakning. En af nøglerne til et sundt, levende og aktivt Hare Krishna-samfund er nemlig, at alle eller mange deles om de mange opgaver og de udgifter, der er forbundet med dem, så intet står og falder med nogle få personer. Det er et langt stykke ad vejen situationen her i Danmark, hvor omkring 200 hengivne og sympatisører for øjeblikket støtter ISKCON Danmark med et fast månedligt beløb, stort eller småt. Derudover giver mange andre lejlighedsvise donationer, hvilket også gør en stor forskel. Denne støttekreds er i virkeligheden fundamentet for ISKCON’s arbejde i Danmark. Derfor skal der selvfølgelig lyde et stort tak til alle jer, der er med i denne støttekreds, hvor nogle trofast har støttet ISKCON’s arbejde igennem årtier eller i rigtigt mange år.

Vi vil også gerne benytte lejligheden til at opfordre endnu flere til at være med i ISKCONs støttekreds. ”Jamen, gør det en forskel?” vil man måske spørge. Svaret er ja, for yderst set handler det om at opbygge vores eget personlige forhold til Krishna. Når vi giver til Krishna, udtrykker vi, at vi ønsker at have et forhold til Krishna, og Krishna bliver tilfreds og udveksler med os, hvilket er målet i sig selv. Hvad større forskel kan der være end det?

I den lavpraktiske sammenhæng gør det bestemt også en forskel. Selv et lille beløb, der bruges på for eksempel at distribuere Srila Prabhupadas bøger, sådan som det sker under de mange skoleklassers besøg i templet, kan gøre en verden til forskel for dem, der kommer i kontakt med ægte transcendental viden for første gang, sådan som sikkert mange af os allerede har oplevet det i vores egne tilfælde. Forskellen, man gør ved at støtte Krishnas arbejde, vil ofte være meget konkret og i virkeligheden det bedste velfærdsarbejde, som man kan bidrage til.

Så hvorfor ikke også blive en af Krishas faste månedlige sponsorer, hvis du ikke allerede er det? Kontakt ISKCON’s sekretær (lalitanatha@krishna.dk, tlf./whatsapp +45 4073 6446) for at oprette en aftale. Bemærk forresten, at alle donationer til ISKCON på op til 17.200 kr. årligt er fradragsberettigede.