USA’s tidligere præsident Bill Clinton har de sidste tre år været en erklæret veganer og fulgt en sund kost i en stil, der ligger langt fra hans tidligere hang til den typiske amerikanske junkfood- og fastfood-kultur. Efter en alvorlig hjerteoperation besluttede den nu 66-årige Clinton i 2010 at ændre sin kost radikalt, fordi ”han ville gerne leve til at blive bedstefar.” Han har tabt 15 kg og rejser og arbejder stadig i et forbløffende tempo, der kan få mange yngre end ham til at tabe pusten. Han har også selv bemærket, hvor megen energi og hvor godt han har fået det efter sin kostomlægning.

Clinton holder, som man kan vente det fra ham, heller ikke sin nye livsstil for sig selv, men arbejder ihærdigt, for at bl.a. igennem sin egen Clinton-foundation, at udbrede viden om fordelene ved en sundere livsstil, hvor en plantebaseret kost er afgørende. Hans besked til verden er klar: ”Måden, vi forbruger mad på, og det, vi forbruger, er grunden til det uholdbare niveau af sundhedsomkostninger i USA.” Han advarer, at for virkelig at ændre de betingelser, der leder til dårlige vaner og dårligt helbred: ”…er vi nødt til at kræve det ved at ændre den måde, vi lever på. Man er nødt til at træffe et bevidst valg om ændring af hensyn til sit eget velbefindende såvel som sin families og sit lands.”

Læs et interview med Bill Clinton om hans nye livsstil på http://www.aarp.org/health/healthy-living/info-08-2013/bill-clinton-vegan.1.html.