Af Lalitanatha Dasa

To hengivne, begge fra templet i København, er blevet initieret i Danmark inden for den sidste måned. Bhakta Mikkel blev initieret af Srila Prabhupadas discipel Vaisesika Prabhu på Gaura Purnima den 28. marts, hvor han fik det nye navn Mahabha-rata Dasa.

På grund af covid-19 foregik initieringen og ceremonien online, så selv om Vaisesika Prabhu opholdt sig i Californien, havde Mahabharata Dasa alle sine danske hengivne kammerater omkring sig i tempelrummet i København, mens initieringen stod på.

Mahabharata Dasa har boet i templet i København de sidste tre år, hvor han er kendt som en tjenestevillig, meget praktisk og striks hengiven, der også er skarp i det filosofiske og god til at præsentere Krishnabevidst filosofi på en tiltrækkende måde. Oprindeligt er han fra Roskilde og uddannet VVS’er. Han kom i kontakt med Hare Krishna igennem en af Srila Prabhupadas bøger, En Uforlignelig Gave, som han købte på Roskildefestivalen og senere læste, mens han boede i Spanien. Bogen tiltrak ham til Krishna og førte gradvist til, at han valgte at leve som brahmacari blandt de andre hengivne i templet i København. Her har han siden været til uvurderlig hjælp og bl.a. været en hovedkraft i den renovering og opgradering, der er sket af templets bygninger over de sidste par år.

Den 10. april blev Bhakta Hermann initieret af HH Kadamba Kanana Swami og fik det nye navn Harivenu Dasa. Harivenu Dasa er oprindeligt fra Island og har kendt til og praktiseret Krishnabevidsthed de sidste fem år. En del af tiden har han opholdt sig i og været tilknyttet ISKCON i Oslo, hvor han også var involveret i Oslos berømte Hare Krishna-restaurant, Krishnas Cuisine. I september sidste år besluttede han sig at komme til templet i København, hvor han kunne være del af et mere aktivt tempelliv end i Oslo. I København er han nu en integreret del af brahmacari-gruppen og har bl.a. ansvar for at optage de daglige forelæsninger og lægge dem ud til et bredere publikum på Facebook.

Initieringen foregik i Sydtyskland på ISKCON’s gård nær Passau, hvor Harivenu havde lejlighed til at opholde sig i et par uger sammen med sin åndelige mester. Hans rejse gik dog næsten i vasken på grund af en mindre ulykke, hvor begge hans hænder blev alvorligt skåret op og måtte syes med sammenlagt 15 sting. På billedet ses en smilende Harivenu vise hænderne frem på skadestuen på Nykøbing Falster sygehus, nærmest for at berolige alle andre, at han stadig kunne smile. Heldigvis helede sårene sig relativt hurtigt, så han var i stand til at rejse til sin initiering som planlagt.

Et stort til lykke til dem begge.