Af Sutapa Dasa

Se mulighederne i corona-nedlukningen

Nedlukning betyder ingen selskabelige besøg, ingen lunefulde byture, ingen unødvendig handel, ingen unødvendige rejser, ingen offentlige forsamlinger. Alting håndhæves af politiet.

Vi har tilsyneladende mistet vores frihed. Men tænk over dette:

Når ’frihed’ betyder, at alting er så tilgængeligt, at vi tager det for givet og bliver selvglade, hvad gavner det da? Hvis ’restriktion’ genererer en værdsættelse og taknemmelighed for det, som vi alle disse år har set som en selvfølge, hvad har vi da mistet?

Når ’frihed’ betyder, at vi handler og taler hæmningsløst uden at ænse konsekvenserne, hvad gavner det da? Hvis ’restriktion’ skaber plads til at udøve vores frihed til at TÆNKE og hjælper os til at blive hensynsfulde, sensitive og bevidste, hvad har vi da mistet?

Når ’frihed’ betyder, at vi bliver bombarderet med så mange ting, at vi ikke kan koncentrere os om noget som helst, hvad gavner det da? Hvis ’restriktion’ giver os lov til at koncentrere os om nogle få ting og gøre dem godt, hvad har vi da mistet?

Når ’frihed’ betyder, at vi umærkeligt bliver afhængige af komfort og faciliteter for at føle os normale, hvad gavner det da? Hvis ’restriktion’ hjælper én til udvikle rigdommen af utilknytning til midlertidige arrangementer, der er dømt til at gå under, hvad har vi da mistet?

Når ’frihed’ betyder, at vi er så ’tæt’ på folk, at vi ikke forbinder os dybt med nogen af dem, hvad gavner det da? Hvis ’restriktion’ skaber en fysisk adskillelse, der ansporer til mere bevidste og meningsfyldte udvekslinger, hvad har vi da mistet?

Misbrugt ’frihed’ begrænser faktisk vores liv. Rigtigt administreret ’restriktion’ kan åbne dørene til virkelig frihed.

Frihed, mine venner, defineres som noget meget dybere end statens love. Bevidsthed skaber virkelighed. Find muligheder i problemer.