En ny dokumentarkortfilm, Hare Krishna: 50 Years of Service and Joy, er netop blevet udgivet i anledning af ISKCON’s 50-års jubilæum. Filmen viser nogle af ISKCON’s bidrag til verden. Filmen er sponsoreret af ISKCON Communications og ISKCON’s jubilæumskomité og produceret af filminstruktøren Krishna-Lila Dasi (Krisztina Danka) sammen med et internationalt hold, der rejste verden rundt for at optage filmen og interviewe de mange hengivne, der optræder i filmen.

Dokumentaren åbner med Yadunatha Dasa, der viser os butikslokalet i New York på 26, 2nd Avenue, hvor Srila Prabhupada startede det hele. Derfra tager filmen os verden rundt for at give os nogle glimt af Prabhupadas samfund nu 50 år senere. Vi besøger bl.a. den åndelige by, som Srila Prabhupada ønskede opført i Mayapur, Vestbengalen. I England er vi til en ekstatisk harinama og distribution af Krishnas hellige navn på gaden, og i Moskva, der engang lå under for et undertrykkende regime, møder vi titusinde hengivne forsamlet til et Hare Krishna-program.

Vi kommer også forbi Brasilien, hvor der distribueres 350.000 af Srila Prabhupadas bøger om året, og Australien, hvor Hare Krishna-restauranter har skabt en bølge af vegetarisme generelt. I Mumbai ser vi, hvordan ISKCON bespiser 1,2 millioner underpriviligerede skolebørn hver dag. Andre steder inkluderer Krishna Valley i Ungarn, Europas største selvforsynende økolandsby, og Alachua, Florida, hvor ISKCON’s næste generationer uddannes på The Bhaktivedanta Academy.

Filmen giver nogle konkrete tal om ISKCON. Ni millioner mennesker er på verdensplan knyttet til ISKCON, der er 650 templer i over 100 lande, og ISKCON’s hengivne har distribueret over 500 millioner af Srila Prabhupadas bøger. ISKCON består af en særdeles broget gruppe af mennesker fra alle nationaliteter, racer og baggrunde. Hengivne lever almindelige liv med familier og mange former for beskæftigelser og finder fællesskab med hinanden som evige åndelige sjæle i tjeneste til Krishna og verden.

For det generelle publikum giver 50 Years of Service and Joy en god ide om ISKCON’s bidrag til samfundet generelt og en forståelse af, hvorfor ISKCON også er relevant for dem. ISKCON’s egne hengivne kan få en oplevelse af, at de ikke står alene, men er del af en meget stor og varieret familie, og hvordan den tjeneste, de gør, er værdifuld.

Vil man gerne se filmen, kan man besøge http://iskconnews.org/new-short-film-shows-iskcons-global-contribution,5397/, hvor den kan ses i en lavresolutionsversion. Vil man gerne have en kopi af filmen til at vise på en større skærm eller et filmlærred, kan man skrive til Krishna-lila på editor@iskcon.org, fortælle, hvem man er, og bede om lov til at downloade filmen.

Det er planen at oversætte filmen til andre sprog, og dens tekniske specifikationer og kvalitet er sådan, at den kan vises af enhver TV-station i verden.

I mellemtiden er en anden film på 45 minutter under produktion med titlen The Joy of Devotion med en foreløbig frigivelsesdato til den 13. juli 2016, ISKCON’s 50-års fødselsdag. Imens 50 Years of Service and Joy fokuserer mest på ISKCON-samfundets præstationer, kommer Joy of Devotion mere til at handle om personer med flere dybdegående interviews med nogle af ISKCON’s nøgleskikkelser.

“ISKCON’s 50-års jubilæumskomité opfordrer hengivne til at benytte sig af denne film til at fortælle folk om ISKCON,” kommenterer Krishna-lila. “At lave disse film har givet mig et bredere syn på, hvor fantastisk ISKCON er i sin variation af mennesker og tjenester. Oplevelsen har styrket min tro og fået mig til at sætte endnu mere pris på Srila Prabhupada. Jeg føler mig velsignet over, at han og de hengivne har givet mig lov til at gøre denne tjeneste.”

Læs mere på http://iskconnews.org/new-short-film-shows-iskcons-global-contribution,5397/.