Mange internationale religiøse og politiske ledere ærede ISKCON’s grundlægger Srila Prabhupadas bedrifter og bidrag ved en særlig 50-års gallabegivenhed i Washington D.C. den 13. september.

dc3

dc6

dc4

dc5

dc2

dc1_slideshow

Arrangementet fandt sted i The Presidential Ballroom i Capital Hilton Hotel, som hver eneste amerikansk præsident siden Harry S. Truman har besøgt. Over 300 mennesker deltog i gallaarrangementet, hvor 75 af dem var særligt VIP-inviterede. Blandt dem var kongresmedlemmerne Tulsi Gabbard og Joseph Kennedy, Nepals ambassadør til USA Dr. Arjun Kumar Karki, repræsentanter fra Indiens og Bangladesh’ ambassader, tre rabbinere fra Washingtons synagoger, flere kristne præster  og hindupræsten fra Georgetown University, Brahmachari Vrajvihari.

Fra ISKCON deltog Malati Devi, Bhaktimarga Swami, Anuttama Dasa, Ravindra Svarupa Dasa and GBC’s formand Sesa Dasa plus mange andre hengivne.

Professor Graham Schweig talte om Srila Prabhupadas akademiske bidrag. Alfred B. Ford, oldebarn af Henry Ford og indviet discipel af Srila Prabhupada, fortalte om sin hengivenhed til ISKCON og Srila Prabhupada. Han fortalte også, hvordan Henry Ford mente, at hans talenter stammede fra tidligere liv, og ville give gæster på Ford-fabrikkerne brochurer om reinkarnation.

Kristina Arriaga, en kendt forkæmper for religiøs frihed, talte om ISKCON’s bidrag til kampen for religiøs frihed i USA og rundt omkring i verden. Hun bemærkede, at da Hare Krishna først dukkede op i USA, troede folk, at de hengivne var hjernevaskede. Men de opgav ikke deres religion af den grund, og i dag er de efterhånden blevet respekteret over hele verden.

Blandt andre af aftenens mange indslag var den islamiske professor Sanaullah Kirmani, der mødte Srila Prabhupada i 1968 på Harvard University, imens han studerede der. Han talte begejstret om den betydning, Prabhupada har haft i hans liv. Han sluttede med et bengalsk digt, han havde skrevet til Prabhupadas ære: ”Jeg stod i døråbningen,” læste han højt, ”og du gav mig en smuk blomst, der stadig er i flor.”

Aftenens sidste taler var hovedgæsten Tulsi Gabbard, der er valgt til USA’s kongres på Hawaii. Hun fortalte om sin personlige værdsættelse af Srila Prabhupada, Bhaktivinoda Thakura og Sri Caitanya Mahaprabhus lære. Hun citerede fra sidstnævntes Siksastakam-bønner og forklarede, at vaisnavismen ikke er sekterisk, men påskønner alle menneskers religiøse følelser og udtryksformer. Til slut overraskede hun alle ved at tage sin “guitalele” (en kombination af en ukulele og en guitar) frem og bede hele publikum om at rejse sig, hvorefter hun ledte alle i en forrygende Hare Krishna-kirtana.

Responsen på aftenen fra de inviterede gæster var overvældende positiv. Mange af VIP’erne kommenterede, at de ikke havde været klar over dybden af Srila Prabhupadas lærdom eller omfanget af hans bidrag i udbredelsen af Krishna-traditionen over hele verden. De tilstedeværende ISKCON-hengivne var meget inspirerede over at se så mange ansete personligheder værdsætte ISKCON’s bidrag.

“Jeg oplevede arrangementet som en accept uden fortilfælde af Srila Prabhupada og hans bidrag til verden,” bemærkede Rukmini Devi Dasi, en af Prabhupadas første kvindelige disciple. “At se så mange vigtige folk værdsætte ham og synge og danse med deres arme i vejret og grundigt nyde oplevelsen var simpelthen fantastisk.”