Den 29. januar 2017 var 50-års dagen for en af både Hare Krishnas og hippiebevægelsens vigtigste begivenheder, The Mantra-Rock Dance i San Francisco. Dette blev tilmed markeret af Wikipedia, der havde begivenheden på forsiden den dag.

The Mantra-Rock Dance var en undergrundskoncert i The Avalon Ballroom og organiseret af tilhængere af ISKCON, det Internationale Samfund for Krishna-bevidsthed. Koncerten gav Srila Prabhupada en mulighed for at nå et bredere publikum og skaffede også penge til etableringen af det første Hare Krishna-tempel på USA’s vestkyst.

Koncerten havde deltagelse af nogle af den tids berømteste californiske grupper som The Grateful Dead, Janis Joplin med Big Brother and the Holding Company og Moby Grape. Grupperne var gået med til at optræde sammen med Prabhupada og gøre det gratis, så overskuddet kunne gå til det lokale Hare Krishna-tempel. Koncerten blev også hjulpet på vej af deltagelsen af undergrundsledere som digteren Allen Ginsberg, der ledte sangen af Hare Krishna-mantraet på scenen sammen med Prabhupada, og LSD-fortalerne Timothy Leary og Augustus Owsley Stanley III.

The Mantra-Rock Dance blev senere kaldt for ”det ultimative højdepunkt” og ”den vigtigste åndelige begivenhed i San Franciscos hippietid”. Prabhupada og hans tilhængere blev også bredt kendt i den amerikanske offentlighed og i ungdommens undergrundskultur som resultat af koncerten.