ISKCON opfører i disse år Srila Prabhupadas store Mayapur-tempel, The Temple of Vedic Planetarium, i Sridhama Mayapur, Vestbengalen. I den forbindelse blev en gylden Sudarsana-cakra på 1.400 kg torsdag den 10. august installeret på TOVP’s planetariefløj (vestfløjen) som den foreløbige kulmination på byggeriet.

“Dette er et monumentalt skridt mod færdiggørelsen af denne adbhuta mandira, som Herren Nityananda forudsagde,” bemærkede HH Jaya-pataka Swami, der er direktør for planetariet.

Til lejligheden skrev projektleder og hovedsponsor Ambarisa Dasa i et brev, der blev oplæst for det internationale publikum, der var forsamlet:

“Denne første installering af cakraen på planetariekuplen er en monumental begivenhed og kronen på mange års arbejde og opbakning fra hengivne som jer. TOVP-holdet har arbejdet utrætteligt i årevis for at skaffe midlerne og bringe bygningen til dette stadie, som I ser i dag.

Der er gået lidt over ti år, siden konstruktionen begyndte på Srila Prabhupadas længe nærede drøm om Sri Mayapur Candradoya Mandir (The Temple of the Vedic Planetarium). Fremskridtet har været forbløffende takket være Srila Prabhupadas hengivne og disciple over hele verden.

I dag vil jeg specielt gerne udtrykke hele TOVP-holdets tak til Jayapataka Maharaja for hans solide støtte, der har været med os fra begyndelsen. Maharaja har organiseret og inspireret sine disciple fra hele verden til at støtte dette projekt. Det er vi evigt taknemmelige for.

TOVP er det internationale hjem for ISKCON’s hengivne og den vigtigste rod til udbredelsen af sankirtana-bevægelsen de næste 10.000 år.

Jeg anmoder jer alle om at gøre, hvad I kan, for at støtte og bede til, at Deiteterne kan få et nyt hjem i Sridhama Mayapur.”

Mayapuras hovedpræst Jananivasa Dasa, konstruktionsdirektør Sadbhuja Dasa, formanden for Mayapuras administrative råd Sankarsana Nitai Dasa og Jayapataka Swami talte også til de forsamlede hengivne. Jayapataka Swami takkede alle dem, der havde gjort projektet muligt og nævnte, hvordan GBC har støttet TOVP på forskellige måder.

Sadbhuja gav nogle interessante oplysninger om selve Sudarsana-cakraen, der er 3,5 meter i diameter og støbt i Rusland af rent rustfrit stål, der er beklædt med en flydende gulddækning.

Efter de korte taler blev der afholdt et ild-yajna for at bringe godt held. Andre ceremonier inkluderede drsti (rejsning af sejrsflaget), puspavrsti (abhiseka eller badning Sudarsana-cakra) og arati til Sudarsana-cakra. Cakraen blev derefter løftet op på planetariets spids og fastgjort. Til sidst blev der serveret prasada til alle deltagerne.

Kilde: https://iskconnews.org/3000-pound-golden-chakra-installed-on-tovp-planetarium-dome,6255.